Padelbanen verschijnen door het hele land

Er is in Nederland in tijden geen sport zo snel gegroeid als padel. Er verschijnen padelbanen in de uithoeken van het land en de populariteit is door corona alleen maar toegenomen. Zo waren er in juni 2020 150 locaties padelbanen te vinden door het hele land. Eind 2021 is dat alweer 188. In totaal zijn er meer dan duizend padelbanen te vinden. De meeste padelbanen zijn te vinden bij tennisverenigingen, maar ondertussen zijn er ook padel specifieke locaties. Je ziet ze vooral in de grote steden. Amsterdam telt er 5, Utrecht 6, Den Haag maar liefst 8 en Eindhoven ook 6. Gelukkig kun je ook op kleinere plekken terecht als je een padelbaan zoekt zoals Waddinxveen, Den Dungen, Vught, of Liempde.

Zoals hier te lezen in het AD, is de grote opmars van Padel ook in Rotterdam verantwoordelijk voor grote veranderingen. Padel wordt gezien als het perfecte familie-uitje en ook scholen pikken een graantje mee. De geplande opening van de 6 nieuwe padelbanen zou nog even duren, maar door de grote vraag heeft de locatie haar deuren al eerder geopend voor speciale evenementen 

Verduurzaming van padelbanen

Gelukkig is het mogelijk om de aanleg en verbouwing van padelbanen op een relatief duurzame wijze te doen. Het mooie aan zo een nieuwe sport is dat we nu veel makkelijker rekening kunnen houden met alle ontwikkelingen. Verduurzaming en CO2-reductie zijn thema’s die wereldwijd steeds meer belang krijgen. Het is dan ook het doel van Padelverlichting om ervoor te zorgen dat een duurzame baan de norm wordt. Wij werken dus ook voornamelijk met onderdelen die in Europa zijn gemaakt en niet uit het buitenland hoeven te worden overgevlogen. 

Onze bijdrage: horizontale led verlichting

Ledverlichting is al tijden de norm als het gaat om duurzame lichtbronnen. Verder is het belangrijk dat onderdelen ook lang meegaan voordat er onderhoud of vervanging nodig is. Om padelbanen dus langdurig goed te belichten is het van belang de juiste keuze te maken over het type led armatuur dat er wordt gebruikt. Wij hebben speciale led armaturen ontwikkeld die specifiek zijn ontworpen voor padelbanen. Onze armaturen zijn weersbestendig en maken alleen gebruik van de hoogste kwaliteit onderdelen, waardoor ze heel lang meegaan. Daarnaast zorgt de horizontale plaatsing en asymmetrische lens voor minder lichthinder in de omgeving, waardoor bewoners, de flora en de fauna ook minder last hebben van lichtvervuiling.   

Meer weten over het verlichten van padelbanen? Bekijk onze gespecialiseerde led armaturen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.